Kampiranje v narodnem parku Mt. Rainer je bilo že daleč za nama, ko sva prispela v zvezno državo Oregon, ki je bila na mojem spisku pod OBVEZNO OBIŠČI že od zadnjega obiska ZDA pred nekaj leti. Oregon leži ob divji pacifiški obali in je morda malo manj znana država od južne sosede Kalifornije, a ravno zato tako čudovit s svojo raznoliko pokrajino in naravnimi lepotami … neokrnjenimi gozdovi, samotnimi plažami s svetilniki, malimi ribiškimi vasicami, puščavo, vulkani, jezeri in slapovi…. Pravi košček raja na zemlji in kot vedno premalo časa, da bi vse to v miru raziskala:). V Portland, največje mesto Oregona, sva se peljala po zelo lepi zgodovinski cesti, ki poteka ob kanjonu reke Columbie in na poti te ves čas spremljajo lepi razgledi in kar nekaj možnih postankov za kosilo na lepi lokaciji, saj je pot prepletena s kanjoni, slapovi in rekami. Robi je še posebej užival v fotografiranju slapov (spodnje fotografije) in nič čudnega, da sva zaradi vseh postankov na poti v Portland prispela šele pozno popoldne. Poiskala sva si prenočišče in se odločila, da se po mestu sprehodiva zgodaj zjutraj.

+  v poslušanje:  Audioslave – I am the highway

road_trip_usa_oregon_natasa_medvesekDSC_6244DSC_6228road_trip_usa_oregon_natasa_medvesek_sunroadtrip_amerika_potovanja_2road_trip_usa_oregon_natasa_medvesek_fallsoregonDSC_6160_1

Zjutraj je seveda najprej sledila kavica, nato pa sproščen potep po tem zanimivem mestu, ki ga ne smete spustiti ven, če boste kdaj krožili okoli zahodne obale ZDA. Portland se smatra kot eno izmed najbolj ekološko osveščenih mest v ZDA, kjer kolesarjev kar mrgoli. Menda so kolesarjem tudi najbolj prijazno mesto na svetu:). Sprehodila sva se po centru mesta, ki je zelo lepo urejen. Lokalne kavarne, pivnice in knjigarne so za vsakim vogalom, v mestu pa vlada sproščeno in prijetno vzdušje. Naletela sva tudi na zelo nenavadno visoke temperature za september, saj je bilo krepko čez 30 stopinj in na radiu se je ves čas govorilo o vročinskem valu, ki je zajel mesto. Nič nisva imela proti vročini in le še bolj se nama je mudilo proti obalnem predelu Oregona, do slabi dve uri oddaljenega mesteca Cannon Beach, kjer pa so naju pričakale čisto drugačne vremenske razmere, kot sva jih pričakovala:).  A o tem več naslednjič …DSC_6279DSC_6261DSC_6272road_trip_usa_oregon_natasa_medvesek_portlandroadtrip_amerika_potovanja_1DSC_6277DSC_6282DSC_6249Lep sončkast dan vam želim!