Kot sem omenila že v eni izmed prejšnjih objav (Historic Columbia River Highway & Portland) o najinem road tripu po ZDA, sva se iz Portlanda odpravila proti znameniti obali Oregona. Vročinski val v mestu naju je zmotno zavedel, da sva tudi na obali pričakovala sonček in visoke temperature. Sonček je sicer bil, ampak ga je zakrivala gosta megla in ko si pogledal proti celini, si lahko v oddaljenosti videl modro nebo, ki je razveseljevalo vse, ki so ostali v notranjosti države. Pa vendar, Cannon Beach je izredno simpatično majhno obmorsko mesto z ljubkimi lesenimi hiškami in dolgo peščeno obalo, zato obisk tega nikakor nisva hotela spustiti ven. Znamenitost mesteca je Haystack rock, osamela skala, ki se mogočna dviga iz penečih valov in je pravo zatočišče za vse ptice, ki tam gnezdijo. Všeč mi je bil ta sproščen občutek mirnega obalnega letovišča, kjer se sliši le pomirjujoče valovanje oceana. Postavila sva si šotor v kampu, ki je oddaljen le nekaj minut stran od centra mesta in upala, da ponoči ne bo deževalo. Ob ognju je bilo prijetno toplo in  vedela sem, da mi bo ta del poti za vedno ostal v spominu.

+  v poslušanje:  The Marshall Tucker Band – Can’t You See 

roadtrip_amerika_potovanja_cannon beach_2DSC_6301DSC_6303roadtrip_amerika_potovanja_cannon beach_1cannon beach_1DSC_6322usaDSC_6318DSC_6375DSC_6328_1DSC_6307_2

V naslednjih dneh, sva v bližini obiskala tudi znameniti Ecola State Park (državni park), ki ponuja ene izmed najlepših razgledov na obali Oregona. Tukaj so snemali filme, kot so vampirski Twilight, pustolovski The Goonies in akcijski Point Break. Znano, kajne? Pokrajina je izredno zanimiva, saj si obkrožen z visokimi drevesi, poraščenimi z mahom, na drugi strani pa je ocean, ki se z vso silo zliva na kilometre in kilometre dolgo divjo obalo, ki je idealna za sprehode in raziskovanje malih bazenčkov ‘Tide pools‘, ki nastanejo ob skalnatih predelih plaže v času oseke. Takrat lahko v teh bazenčkih opazuješ raznovrstna morska bitja, ki so drugače tudi do 8 metrov globoko pod vodo. Meduze, rakci, školjke in morske zvezde so bile na ogled vzdolž obale, kot bi nekdo priredil razstavo malih morskih bitij. Ampak kako čudovito je to videti v naravnem okolju, si seveda lahko kar predstavljate. Oregon nama je bil vse bolj všeč in veselila sva se vseh novih kilometrov, ki so bili pred nama. DSC_6422DSC_6447DSC_6455DSC_6537DSC_6414DSC_6511_3DSC_6450DSC_6470_3Imejte lep preostanek tedna!