Boudoir fotografiranje je darilo. Darilo za partnerja, še večkrat darilo sebi. Naj vam zaupam nekaj napotkov, kako to darilo, ki si ga boste verjetno privoščile le enkrat v življenju, najboljše izkoristiti.

  1. Naj bo fotografiranje spontano in zabavno. Prav je, da si prej ogledate nekaj fotografij, kjer vam je všeč na njih stil, svetloba, perilo, poze …in da to pokažete fotografu. S tem ni nič narobe, saj tako fotograf približno ve, kaj vam je všeč, ampak na koncu je najboljše, če se prepustite trenutku. Najboljši rezultat je vedno, ko se stranka sprosti, ne razmišlja o točno določenih pozah iz Pinteresta, …vem, da je na začetku težko odmisliti fotoaparat, ampak z mojo pomočjo se postopoma sprostite, saj vas lepo vodim skozi poze in sem sproti pozorna na to, kaj bo dobro izpadlo na fotografiji. V kolikor vam pri tem pomaga glasba ali pa kozarček šampanjca, super. Če si vzamete to kot zabavno izkušnjo obljubim, da bo nastal najbolj unikaten izdelek, ki bo samo vaš.

    2. Poskrbite, da bodo fotografije nosile osebno noto. S seboj na fotografiranje prinesite nekaj kosov različnega perila, kjer potem skupaj določimo, kaj bi najboljše izpadlo pred objektivom ali pa se kaj pokombinira. V upoštev pride tudi kakšna kombineža, halja, bodi, poročna tančica, podvezica, korzet …to je seveda le nekaj idej. Naj vas ne zavede misel, da je za boudoir fotografiranje primerno le čipkasto spodnje perilo v nežnih barvah. Tudi usnjena jakna, bela navadna srajca vašega partnerja, jeans ali pletena jopica lahko izpadejo super, če se v tem počutite zapeljivo (seveda ne vse naenkrat). S seboj pa lahko imate tudi najljubše cvetje, nakit, čevlje z visoko peto,.. Z vsakim mini detajlom lahko fotografijo naredite posebno, iz nje tako izžareva vaš stil, vaša osebnost. Za še več idej pokukajte na povezavo do moje pinterest inspiracijske table.
    Naj omenim še, da je super, če imate na dan fotografiranja oblečena bolj ohlapna oblačila, da je koža brez odtisov robov hlač, spodnjega perila, nogavic… Iz spodnjic, nederčka itd. odstranite etikete, saj lahko to velikokrat pokvari dobro fotografijo. Pa še en majhen namig; včasih nastanejo najboljše fotografije tudi, ko na sebi nimate lepega perila in bleščečega nakita. Delno skriti za zaveso, oviti v belo rjuho ali zakriti z vzglavnikom…to je le nekaj idej, ko perilo sploh ne igra vloge, zato se vam resnično ni potrebno obremenjvati s tem, da imate premalo lepih kompletov čipkastega perila v omari. Saj veste – največkrat je manj več.


3. Pred fotografiranjem obiščite frizerja, privoščite si profesionalni make up. Skrbno urejena frizura in make up, ki se skladata z vašim stilom, vas bosta navdala s samozavestjo in tako boste med fotografiranjem bolj sproščeni. Priporočam tudi obisk pedikure in manikure. Že kakšen dan pred fotografiranjem pijte zadosti vode, na obraz nanesite kvalitetno vlažilno masko in si privoščite dolg spanec. Naredite iz tega celostno izkušnjo, ki ste si jo podarile.

4. Poiščite fotografa, ki mu lahko zaupate…. ker je seveda pomembno, kako se boste med fotografiranjem počutile…da boste lahko sproščene, naravne, zapeljive… in v kolikor to pomeni, da je vaš fotograf ženska, potem se seveda priporočam. Če vam je všeč stil nekega fotografa/fotografinje in bi si želele podobnih fotografij zase, stopite z njim v kontakt in preverite, če vam je všeč ponudba. Sama imam za seboj že kar nekaj boudoir fotografiranj in res imam srečo, ker me vedno najdejo takšne super stranke, ki jim je všeč moj stil fotografiranja, da so potem zadovoljne z rezultatom, prav tako pa lahko rečem, da je bilo tudi meni do sedaj všeč čisto vsako boudoir fotografiranje, ki sem ga opravila in da bi z veseljem objavila fotografije iz vsakega od njih, če bi imela dovoljenje, seveda. Zato je res pomembno, da najdete nekoga, ki vam je všeč in se z njim povežete.


5. Pa še en hiter, a nič manj pomemben nasvet… naj čudovite fotografije potem ne obležijo le na računalniku. Fine art printi vaših fotografij so pika na i vaše celoste izkušnje in fotografije zaživijo v povsem drugi luči. Prijeti končni izdelek v roke ali ga podariti naprej je neprecenljivo. Več o produktih, ki so na izbiro, pa najdete na povezavi PROFESIONALNI PRODUKTI .