Fotografije novorojenčkov so izredno pomembne. Prvi dnevi skupnega življenja tako hitro minejo, da se jih želi vsak starš spominjati za vedno, saj so tiste  male in sveže štručke velik začetek nečesa novega. Tudi prelomnica, kot je prvi rojstni dan, je izredno pomembna. Vsak otrok si zasluži spomin na svoje prvo praznovanje rojstnega dne. Kaj pa tisti meseci vmes? Prvi navihani nasmeški, velike radovedne oči, simpatični kolobarčki na gibčnih nogicah in rokicah, prva kobacanja po postelji… tudi ti vmesni trenutki si zaslužijo svoje mesto v dojenčkovem albumu. Prvo leto dojenčkovega življenja, leto skoraj vseh prvih,  je nadvse razburljivo in izjemno pomembno leto in tega se zaveda vsak starš. Bistevno je, da fotografirate čim več teh trenutkov tudi sami  (pa čeprav le s telefonom). Pri današnjem hitrem načinu življenja, vse prehitro pozabimo na takšne stvari, ki počasi tonejo v pozabo in iz spomina.
Ker se mi zdi, da so trenutki vmes prav tako pomembni kot fotografije novorojenčka in fotografije prvega rojstnega dne, vse bolj razmišljam, da bi v prihodnosti pripravila paket za vse starše, ki jim fotografije pomenijo res veliko in neka naložba v prihodnost ter bi vključeval vsa tri fotografiranja;  novorojenčka starega le nekaj dni, portreti dojenčka pri šestih mesecih in ob dopolnjenem prvem letu.  Tako bi imeli starši cel spekter fotografij iz prvega leta, poleg svojih ujetih trenutkov in s tem bogato založen dojenčkov album z neprecenljivimi spomini.
Danes pa vam predstavljam fotografije simpatične in razigrane dojenčice, ki mi je nadobudno kazala svoje spretnosti in se kobacala po postelji. Ime ji je Lea in težko opišem v kakšno veselje mi jo je bilo fotografirati.

 

 

V poslušanje

Wild Horses – Rolling Stones