V začetku decembra sva skupaj z make-up artistko Tino Naraglav  organizirali boudoir fotografiranje. Ta fotografiranja vedno potekajo super in k temu veliko pripomore tudi čudovit ambinet v izredno prijetnem hotelu Intercontinental Ljubljana. Njihove prostorne sobe so okusno ter udobno opremljene, krasi pa jih čudovit razgled na prelepo Ljubljano.

Boudoir dan se začne v kopalnici, kjer je vsaka udeleženka deležna ličenja izpod rok simpatične Tine, ki ima vedno na zalogi tudi nekaj nasvetov o negi kože, saj je ta njena največja strast. Po ličenju skupaj izbereva med outfiti, ki jih prinesete s seboj in za katere menim, da bi na fotografiji najboljše izpadli, malo poklepetamo in tako ob intimnem ter obenem sproščenem vzdušju fotografiranje mine kot bi mignil. Tudi če je na začetku zaznati kanček zadržanosti, ta do konca fotografiranja ponavadi izgine. Tako je bilo tudi pri Urški. Sprva malo zadržana, se je počasi povsem sprostila in prav super je bilo, saj sem vedela, da bodo fotografije na koncu prav zaradi njene sproščenosti, super izpadle. Prav tako je Urška pravi dokaz, da takšno nežno in ženstevno fotografiranje razturajo tudi mamice.
Sama vas med fotografiranjem seveda usmerjam tako, da na fotografijih izpadete najboljše. Vedno vas počasi vodim do poz, v katerih se počutite samozavestne in privlačne. V tistem trenutku sproščenosti ponavadi nastanejo najboljše fotografije. Za piko na i pa poskrbim potem v postprodukciji, ko naredim izbor najboljših fotografij in vsako posebej obdelam tako, da sem sama pri sebi prepričana, da si boste na fotografiji všeč. Včasih seveda tudi popravim kakšne male nepravilnosti na koži, vedno pa imam v glavi, da ne pozabim na rek, da je ‘manj več’.


Torej, če se odločate za boudoir fotografiranje in niste prepričane, da je to za vas, vam sama težko rečem, da je odločitev lahka in da za fotografiranje ni potrebno zbrati nekaj poguma ter samozavesti, saj sem tudi sama med bolj zadržanimi osebami in sem raje za fotoaparatom kot pred njim. V kolikor pa le zberete pogum, pa vam lahko obljubim, da vas čaka zanimiva izkušnja in neprecenljiv spomin oz. unikatno darilo za vašega partnerja. No, ali pa kar oboje. Več o Urškini izkušnji pa si lahko preberete na njenem blogu.

V poslušanje
“I’m On Fire” By The White Buffalo